Volledig scherm
Herman van Gunst langs de lijn bij Dalto. © Foto Ruud Voest

Herman van Gunst:’Gepiepeld door Dalto’

KORFBALHerman van Gunst, trainer van korfbalhoofdklasser Dalto, is teleurgesteld in de handelswijze van de Driebergse club. De Drent moet na één seizoen plaatsmaken voor Barry Schep, maar rekende er op dat hij ook na de zomer nog coach zou zijn van Dalto.

,,Laat ik zeggen dat Dalto het volste recht heeft mijn contract niet te verlengen”, zegt Van Gunst, ,,maar ik vind het wel heel vreemd. Vorig jaar ben ik door Dalto gevraagd om Adriaan van Dijk op te volgen. Kijk, als het niet klikt met de groep of de resultaten zijn slecht, dan is er wat voor te zeggen, maar daar is nu geen sprake van. Dit is een teleurstelling voor mij. Ik voel me zwaar gepiepeld en ben er niet blij mee. Als ik vooraf had geweten dat het voor één seizoen zou zijn, was ik er niet aan begonnen.”

Committment

Quote

Deze hele gang van zaken voelt als een dolksteek in mijn rug

Herman van Gunst

Nadat Van Gunst vernam dat hij na dit seizoen moet vertrekken, overwoog de inwoner van Nijeveen per direct te stoppen. Toch deed hij dat niet. ,,Ik heb committment naar de trainer van het tweede, Ruud van de Hoef. Dat voel ik ook naar de spelers. Ik wil mijn contract netjes uitdienen, voor de spelers en voor Ruud. Maar deze hele gang van zaken voelt als een dolksteek in mijn rug.”

Van Gunst kan rekenen op bijval van aanvoerder Maarten Groot Hulze. De captain noemt de wijze waarop de trainer is behandeld door Dalto ‘echt schandalig’. ,,Het klopt dat er een éénjarig contract is gesloten met Herman, maar er was een mondelinge overeenkomst voor in elk geval twee seizoenen. Dat wordt nu ontkend, maar daar zat ik zelf bij. Ik denk dan: een man, een man, een woord, een woord. Het gaat mij er niet om dat Barry Schep trainer wordt, wel om de wijze waarop Dalto Herman behandelt. Ik ben fan van Herman. Zo zijn er meer, maar ik trek mijn mond open. Ik ben ik zwaar teleurgesteld in de club dat ze Herman na een jaar weg doen.”

Quote

Ik vind dit Dal­to-onwaardig.

Maarten Groot Hulze, Aanvoerder Dalto

Groot Hulze laat in het midden welke consequenties hij zelf trekt. De aanvoerder verkeert in de herfst van zijn korfballoopbaan. ,,Ik vind dit Dalto-onwaardig. Als ik al twijfelde, dan neig ik er nu naar om te zeggen dat ik stop. Ik hou van Dalto, maar zorg dan dat je netjes met je mensen omgaat.”

Paul van de Griendt, lid van de technische commissie van Dalto, bevestigt dat er afspraken lagen voor een langere samenwerking met Van Gunst dan één jaar. ,,Wij hebben in december met Herman besproken dat wij de kans hadden om één van de drie beste trainers van Nederland aan te trekken. Wij waren niet op zoek, maar de kans om Barry te halen - met wie wij vorig jaar ook spraken - kwam op ons pad.”

Dalto besprak de mogelijke komst van ex-international Schep bewust in kleine kring. ,,Op persoonlijk niveau vind ik dit een ongelooflijk moeilijke beslissing, op clubniveau konden we deze kans niet laten schieten. Niets ten nadele van Herman, maar binnen de club is verder iedereen enthousiast over de komst van Barry. Dat Herman het vervelend vindt, snap ik. Dat vind ik ook.”

Utrecht