Rico Strieder viert zijn goal.
Volledig scherm
Rico Strieder viert zijn goal. © PRO SHOTS

Herstellende Strieder hoopt op Fortuna-uit

Rico Strieder is op de weg terug bij FC Utrecht, maar zondag tegen VVV-Venlo behoort hij nog niet bij de selectie. De Duitser miste de seizoensstart door een blessure aan zijn rechterknie.

,,Het heeft een beetje tijd nodig”, legde de Duitser vanmiddag uit op sportcomplex Zoudenbalch. Hij trainde even daarvoor individueel. Maandag sluit hij aan bij de groep. ,,Je wil vooral in het begin van het seizoen geen onnodige risico’s nemen. Uit bij Fortuna (volgende week, red.) wil ik weer deel van de selectie uitmaken.”

Trainer Jean-Paul de Jong kan voor de thuiswedstrijd ook niet beschikken over Joris van Overeem en Oussama Tannane. Van Overeem vocht gisteren met succes de strafeis van drie wedstrijden onvoorwaardelijk aan na zijn rode kaart van vorige week tegen PEC. De club kreeg waar ze voor pleitte: een schorsing van twee duels waarvan één voorwaardelijk. Daarom is Van Overeem er volgende week gewoon weer bij. Die hoop heeft FC Utrecht ook voor Tannane, die al een paar dagen ziek is, vandaag niet op de club was en zodoende ook zondag geen deel van de selectie uitmaakt. Wel is David Jensen, vorige week nog ziek, weer speelklaar.

FC Utrecht speelt zondag om 14.30 uur tegen VVV-Venlo.

Utrecht