Ralph Hovestad stopt na dit seizoen als voetballer.
Volledig scherm
Ralph Hovestad stopt na dit seizoen als voetballer. © Foto Ruud Voest

Hovestad stopt bij Hercules en wordt jeugdtrainer bij IJsselmeervogels

Nieuwe carrièreHercules-speler Ralph Hovestad verlaat de Utrechtse derdedivisionist voor IJsselmeervogels. De verdediger gaat in Spakenburg aan de slag als jeugdtrainer.

Hovestad (31) keerde afgelopen zomer terug op sportpark Voordorp, nadat hij Hercules in 2013 had ingeruild voor de amateurs van Ajax. Daarna voetbalde hij voor FC Lienden, IJsselmeervogels en DOVO. Zijn tweede verblijf bij Hercules blijft beperkt tot één seizoen. Hovestad stopt met voetballen en tekent een contract van drie seizoenen als jeugdtrainer bij de club waarmee hij in 2017 kampioen werd van de derde divisie. 

Quote

Het is mooi geweest, de toekomst zit mijn trainerscarrière.

Ralph Hovestad

,,Binnenkort wordt duidelijk welk team ik ga trainen, maar ik heb in ieder geval de toezegging dat ik op maandagavond bij het eerste elftal een rol krijg als begeleider van de jongere spelers. Uit de aanbieding van IJsselmeervogels spreekt veel vertrouwen”, zegt Hovestad, die met veel plezier terugdenkt aan zijn eerdere periode op sportpark De Westmaat. ,,Het was een fantastische tijd.”

Geen basisspeler

Bij Hercules is Hovestad sinds de winterstop geen basisspeler meer. Zijn beslissing om met voetballen te stoppen, heeft daar niets te maken. ,,Mijn afscheid hing al een tijdje in de lucht. Het is mooi geweest, de toekomst zit mijn trainerscarrière. Maar eerst gaan we met Hercules degradatie proberen te ontlopen. Bovendien staan we er goed voor in de tweede periode, wie weet wat er nog mogelijk is.”

Behalve Hovestad stopt ook aanvoerder Jeffrey Vlug. Steff van Rooijen en Bjorn van Gorkom gaan naar IJsselmeervogels en Dave Hensbergen heeft eveneens aangegeven te vertrekken bij Hercules. De club verlengde  tot nu toe de contracten met Matthijs Blijham, Oussama Lahri en Youssef el Bouaazzati. Jorn van Lunteren van Jodan Boys is de eerste versterking.

Utrecht