Volledig scherm
© Jan van Dam

IJFC boekt broodnodige zege op Odysseus in kelderkraker

tweede klasseIJFC heeft in de tweede klasse een broodnodige uitzege geboekt bij Odysseus ‘91. Op sportpark Olympos eindigde de degradatiekraker in 1-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal deed hekkensluiter Odysseus niets onder voor IJFC, dat twee plekken hoger staat op de ranglijst. Via Julian Markus kwam de studentenploeg tot twee keer toe bijna op voorsprong. Nadat hij een knap schot zag worden gekeerd, schoot hij kort daarna van dichtbij tegen de lat. De bezoekers uit IJsselstein stelden er weinig tegenover en wisten pas na een half uur voor het eerste gevaar te zorgen.

Ook na rust wist IJFC geen vuist te maken, maar toch kwam de ploeg op voorsprong. Na een uur spelen werd een lange bal door de Odysseus-defensie totaal verkeerd ingeschat, waarvan Luciano Poeketi wist te profiteren. De thuisploeg leek flink aangeslagen, want amper drie minuten later maakte linksback Marc van der Klij er via de paal 0-2 van.

Odysseus ging de laatste twintig minuten vol op de aanval en wist vijf minuten voor tijd terug te komen in de wedstrijd, toen een hoekschop van Torben Vrielink zomaar in de verre hoek vloog. Dichterbij kwam Odysseus niet meer. Door de nederlaag wordt het voorkomen van degradatie een lastige klus voor de ploeg van trainer Robin van Holst, die zelf na dit seizoen naar DOSC overstapt.

Utrecht