Volledig scherm
IJFC - Benschop © Jan van Dam

IJFC in streekderby net te sterk voor Benschop

tweede klasseDe streekderby tussen IJFC en Benschop is in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg geëindigd. De tweedeklassers maakten er in IJsselstein een vechtwedstrijd van.

In een gelijkopgaande wedstrijd, de laatste van het seizoen, kreeg Benschop aanvankelijk de beste kansen. Zo waren aanvoerder Martijn de With en David Verweij een paar keer dicht bij de openingstreffer. Namens IJFC wist Ken van Rooijen het net niet te vinden. Kort voor rust schoot Verweij Benschop bijna op 0-1, maar zijn poging ging voorlangs.

IJFC stond stil bij het afscheid van Matthijs van Geffen, die na zes jaar vertrekt uit het eerste elftal van de IJsselsteiners. Ruim twintig minuten voor tijd pakte hij zijn moment, door de bal van grote afstand prachtig achter Benschop-doelman Mitchell van Oort te schieten: 1-0. Benschop liet zich via opnieuw Verweij niet onbetuigd, maar de spits had geen geluk voor het doel. Zijn kopbal van dichtbij was zijn belangrijkste wapenfeit, maar hij stuitte op de keeper. Invaller Tim van de Brugge kwam nog in de buurt van de 2-0, maar gescoord werd er niet meer. Van Geffen kreeg een minuut voor tijd nog een publiekswissel.

Ondanks de nederlaag is ook Benschop verzekerd van nog een jaar tweede klasse, omdat TOV verloor bij De Bilt. IJFC eindigt in de middenmoot.

Utrecht