Volledig scherm
PREMIUM
Columnist John van Loen. © Foto Ruud Voest

‘Jan Verkaik wist precies welke spelers bij FC Utrecht pasten’

ColumnBij het lezen van het verhaal met Jan Verkaik in deze krant moest ik terugdenken aan onze gezamenlijke tijd bij FC Utrecht. Ik ken Jan van de scouting. Hij kende alles en iedereen en schreef dat op in een boekje. Als wij een bespreking hadden en Jan koffie ging halen, verstopten we snel zijn boekje. Dan was-ie helemaal in paniek. 

Quote

Soms ben ik err bang voor, omdat ik ook wel eens dingen vergeet

John van Loen

Los daarvan was Jan een heel goede scout voor FC Utrecht en heel waardevol voor de club. Hij wist precies welke speler wel of niet bij FC Utrecht paste. Daar had hij een neus voor.

Ik ken Jan als een echt voetbaldier. Hij was ook nog trainer bij mijn oude club UVV, die hij naar de hoofdklasse loodste. Als je ziet welke clubs hij allemaal heeft getraind in de amateurs, dan heeft hij het gewoon heel goed gedaan. Hij wist alles. Zo was Henk Vonk ook. Allebei hebben ze een rijk verleden bij FC Utrecht. Niks ten nadele van FC Utrecht, maar bij Ajax worden oud-spelers helemaal in de watten gelegd. In Amsterdam hebben ze een speciale lounge voor oud-spelers. Misschien ook een tip voor FC Utrecht.

Utrecht