Volledig scherm
Johan Horst gaat als winnaar over de finish van de hele marathon. © Foto Ruud Voest

Johan Horst wint chaotische marathon Utrecht

Deelnemers verdwaald in DomstadJohan Horst heeft de Utrecht Sciense Park Marathon gewonnen. De hardloper deed dat met een tijd van 2:50:44, waarmee hij 44 seconden sneller was dan achtervolger Erik Tanghe.

Als derde eindigde Pim Freriks in zijn eigen stad.

Met 2900 deelnemers was de halve marathon hoofdonderdeel van het loopevenement dat voor de 38ste keer werd gehouden. De Keniaan Vincent Rono won met groot gemak: met 1:02: 55 was hij ruim vijf minuten sneller dan nummer twee, landgenoot Leonard Komon. Hellas-atleet Lars Cazander werd knap derde. Zijn tijd: 1:08:52.

In totaal deden 5900 hardlopers mee aan een van de drie onderdelen van de Utrecht Marathon powered by Science Park Utrecht, zoals het evenement officieel heet: de hele, halve en kwart marathon. De dag stond grotendeels in het teken van de problemen die ontstonden toen bijna tweeduizend deelnemers van de 10 kilometerloop de verkeerde kant op gestuurd. Dit zorgde voor chaotische taferelen in Utrecht.

  1. ‘In elke woning zit een coach die het beter weet’
    PREMIUM
    Column

    ‘In elke woning zit een coach die het beter weet’

    Nederlanders zijn een kritisch volk. Als het goed gaat met Oranje staan we vooraan, maar als we drie punten pakken en het voetbal is minder, dan heeft iedereen daar iets over te vertellen. Dat zag je ook na die twee zeges van Oranje op Noord-Ierland en Wit-Rusland, terwijl het bijna zeker is dat we voor het eerst in zes jaar naar een eindtoernooi gaan. Nederlanders willen niet alleen dat we winnen, maar ook dat we mooi voetbal zien.

Utrecht