Volledig scherm
John Vink vertrekt na dit seizoen bij DHSC. © Foto Ruud Voest

John Vink vertrekt na dit seizoen bij hoofdklasser DHSC

HoofdklasseDHSC neemt na dit seizoen afscheid van hoofdtrainer John Vink. De inwoner van Vleuten is dan ruim twee seizoenen trainer geweest van de Utrechtse club.

Vink nam in het vroege voorjaar van 2018 het stokje over van Cesco Agterberg, die wegens tegenvallende resultaten vertrok bij toenmalig zaterdageersteklasser DHSC. Vanuit vrijwel geslagen positie loodste Vink de Utrechters nog bijna naar nacompetitievoetbal, maar op de laatste speeldag liep de club door een nederlaag bij DUNO promotiewedstrijden mis.

Vorig seizoen vierde DHSC onder leiding van Vink wel succes. Na een zwakke start veroverde de hoofdmacht de titel en dwong daarmee promotie af naar de hoofdklasse. Ook dit seizoen doet DHSC het goed. De Utrechters bezetten de tweede plaats en staan slechts drie punten achter koploper AZSV uit Aalten.

DHSC-voorzitter Hans Berrens: ,,We hebben veel ambitie en denken dat daar een nieuw gezicht bij past. We zijn John heel dankbaar en hopen dat we samen dit seizoen tot een succes kunnen maken.” Het aanstaande vertrek van Vink lijkt voor komend seizoen de weg vrij te maken voor de komst van Gert Kruys, wiens naam al maanden rondzingt op sportpark Wesley Sneijder en gisteren voortijdig vertrok bij DOVO. Kruys was eerder trainer van Holland, de voorloper van DHSC.

Berrens: ,,Over een nieuwe trainer zullen we de komende tijd mededelingen doen.”

Utrecht