Volledig scherm
© Martin Veldhuizen

Jonathan laat steek vallen in titelstrijd door gelijkspel in Zeister derby

derde klasseIn de derde klasse D is de Zeister derby tussen Jonathan en FZO in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Ondanks de warmte kende de wedstrijd op sportpark Achter ‘t Slot een lauw begin. De enige opwinding ontstond toen FZO-aanvaller Robert van Veldhuyzen al dan niet uit buitenspelpositie scoorde, maar de goal werd afgekeurd. Verder was het vooral opletten geblazen als Ayoub el Hachimi namens de thuisploeg aan de bal was. De balvaardige middenvelder stond na iets meer dan een half uur aan de basis van de enige treffer in de eerste helft. FZO-aanvoerder Lucien Brouwer leed balverlies en El Hachimi bediende Jesse Bertens:1-0.

Vijf minuten na rust kreeg El Hachimi een grote kans op 2-0. Hij faalde waardoor FZO in een goed resultaat bleef geloven. Dat kwam er ook, want het spel van de thuisploeg zakte naar een bedenkelijk niveau. Twintig minuten voor tijd maakte Brouwer zijn fout goed en ondanks het vlagsignaal van Jonathan-grensrechter Van Duijvenbode telde de treffer nu wel.

Daarmee verloor Jonathan in de titelstrijd twee kostbare punten en pakte FZO er opnieuw eentje in de race om lijfsbehoud.

Utrecht