Volledig scherm
Mark Pabai maakte de 2-1 voor Jong FC Utrecht. © BSR Agency

Jong FC Utrecht beëindigt verliesreeks met remise bij Jong Ajax

Keuken Kampioen DivisieJong FC Utrecht heeft op bezoek bij de beloften van Ajax een punt gepakt. De ploeg van Robin Pronk toonde na een 2-0 achterstand karakter door zich na rust terug te knokken tot een 3-3 gelijkspel. Het heenduel in Utrecht eindigde ook al doelpuntrijk (4-3).

Al na acht minuten keek Jong FC Utrecht tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Damjan Dostanic en Vaclav Cerny. De Utrechtse beloften waren in het restant van de eerste helft zeker niet de mindere partij, al leidde dat niet tot grote kansen.

Aanvankelijk had Jong Utrecht het ook na de onderbreking lastig, tot rechtsback Mark Pabai een voorzet vanaf links keurig afrondde: 2-1. De jongelingen drukten door en kwam na een uur spelen via een rake kopbal van Junior van der Velden op gelijke hoogte.

Nadat Quinten Timber Ajax weer op voorsprong had gezet, tekende Jonas Arweiler kort daarop voor de Utrechtse gelijkmaker. In het laatste kwartier, waar Jong FC Utrecht een strafschop had moeten krijgen, werd niet meer gescoord. Door het gelijkspel eindigt de verliesreeks van Jong FC Utrecht, die elf wedstrijden duurde. Wel staat de ploeg nog op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Utrecht