Volledig scherm
Jong FC Utrecht-speler Mehdi Lehaire (rechts) in duel met Jong AZ-speler Joeri Church tijdens Jong Utrecht - Jong AZ. © Pro Shots

Jong FC Utrecht begint 2019 in mineur tegen Jong AZ

Keuken Kampioen DivisieJong FC Utrecht hervatte vanmiddag de competitie met een nederlaag. Op sportpark Zoudenbalch verloor de ploeg van Robin Pronk met 3-1 van Jong AZ.

Bij Jong FC Utrecht ontbrak topscorer Nick Venema, die definitief bij het eerste elftal lijkt aangesloten te zijn. Ook de naar RKC Waalwijk vertrokken Sylla Sow was er niet meer bij, terwijl de aanwinsten Keelan Lebon en Tashreeg Matthews nog niet speelgerechtigd waren.

Christopher Mamengi, Tim Brinkman, Odysseus Velanas en Thijmen Nijhuis waren wel van de partij. Zij mochten afgelopen week met de A-selectie op trainingskamp naar La Manga. Van het viertal maakte Velanas de beste indruk. Helaas duurde zijn optreden slechts een half uur, doordat hij met een spierblessure afhaakte. Ondertussen had Velanas wel de score geopend met een fraai afstandsschot. De Utrechters kregen voor rust nog enkele kansen, maar tot doelpunten leidde dat niet.

Na rust drukte Jong AZ het betere spel van de eerste helft uit in drie treffers. Bij de eerste, na 51 minuten, had het daarvoor de hulp nodig van doelman Nijhuis, die een voorzet halfslachtig verwerkte. De tweede en derde maakten de Alkmaarders op eigen kracht, waarbij vooral de laatste van Jelle Duin bijzonder fraai was. Daarbij bleef het, waardoor Jong FC Utrecht 2019 in mineur begon.

Utrecht