Keelan Lebon (links), hier op archiefbeeld, schoot Jong FC Utrecht vanavond nog wel op voorsprong bij Roda JC.
Volledig scherm
Keelan Lebon (links), hier op archiefbeeld, schoot Jong FC Utrecht vanavond nog wel op voorsprong bij Roda JC. © BSR Agency

Jong FC Utrecht blijft hekkensluiter na kleine nederlaag in Kerkrade

Keuken Kampioen DivisieJong FC Utrecht leed vanavond in Kerkrade een kleine nederlaag. Op bezoek bij Roda JC verloor het nipt, met 2-1, maar de Utrechters speelden een prima wedstrijd.

De beloften hadden een droomstart in Kerkrade. Keelan Lebon, de Franse linksbuiten van Jong FC Utrecht, werd na drie minuten de diepte ingestuurd en rondde keurig af: 0-1. De ploeg van trainer Robin Pronk had het prima onder controle en kreeg zelfs kansen de voorsprong te verdubbelen, tot de bal in de twintigste minuut plots op de stip lag. De makkelijk gegeven strafschop voor vermeend vasthouden van Mario Engels werd door diezelfde aanvaller benut. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Roda JC kwam kort na rust op 2-1 door een rake kopbal van Mitchel Paulissen, al deed Jong FC Utrecht weinig onder voor de Limburgers. Engels kreeg een grote kans op 3-1, maar de beste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Zo kopte invaller Tommy St. Jago rakelings over uit een corner. Ook de bedrijvige Jonas Arweiler wist het net niet te vinden.

Een gelijkmaker bleef uit, zodat Roda JC een nauwelijks verdiende zege boekte. Jong FC Utrecht blijft door de verliespartij hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie.

Utrecht