Volledig scherm
Jong FC Utrecht-speler Jeredy Hilterman (links) in duel met MVV-speler Ricardo Ippel. © Pro Shots

Jong FC Utrecht en MVV houden elkaar in evenwicht

Keuken Kampioen DivisieNa het gelijkspel tegen Cambuur snoepte Jong FC Utrecht vanavond opnieuw een punt af van een hoger geplaatste ploeg. De beloften uit de Domstad speelden verdienstelijk gelijk tegen MVV (0-0) en hadden misschien wel meer verdiend.

MVV meldde zich voor de tweede keer in een week tijd in Utrecht. Ditmaal zonder een Limburgse aanhang die niet welkom was. Donderdagavond ontstonden na afloop van de KNVB-bekerwedstrijd tussen FC Utrecht en MVV (2-0) rellen toen MVV-supporters vanuit het uitvak op de vuist gingen met supporters van FC Utrecht.

Fluisterstil

Slechts 400 toeschouwers in een fluisterstil stadion. Het was een veelomvattend beeld van voetbal in de eerste divisie op een maandagavond. Het lege Galgenwaard fungeerde als de perfecte klankkast van een concert waarin voor de pauze een paar keer werd geapplaudisseerd. Die eer kwam Thijmen Nijhuis toe. De doelman van Jong FC Utrecht hield MVV twee keer van de openingstreffer af. Dat was na elf minuten bij een inzet van Pieter Nys en even later lag Nijhuis in de weg op een schuiver van Anthony van den Hurk.

MVV was de ploeg met het meeste balbezit en het zag er niet naar uit dat het lang 0-0 zou blijven. Toch werd er op slag van rust het hardst geklapt voor de beloften van Robin Pronk. Rick van der Meer zag zijn inzet echter van de lijn gehaald worden door Hawbir Moustafa.

Het tweede deel vormde een aantrekkelijk schouwspel, waarin Jong  FC Utrecht zomaar had kunnen winnen van de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie. Zo knalde Sylian Mokono in de vijftigste minuut uit een dribbel op de paal en een mooie actie van Rayan El Azrak had een beter vervolg verdiend als Sylla Sow niet op de benen van Luuk Koopmans had gemikt. 

Tempoloos MVV

Jong FC Utrecht was beter dan een tempoloos MVV, al mazzelde het een paar minuten voor tijd bij een kopbal van Shermar Martina. Er werd voor het laatst geapplaudisseerd toen Martina in de slotseconden een vrije trap hoog overschoot. Dat was vooral van opluchting. Het punt voor Jong Utrecht was immers meer dan verdiend.

Utrecht