Volledig scherm
Sylla Sow, rechts op archiefbeeld, scoorde vanavond voor Jong FC Utrecht. © Foto Ruud Voest

Jong FC Utrecht geeft niet thuis bij Almere City

Jupiler LeagueNa twee overwinningen op rij moest Jong FC Utrecht in de slotfase vanavond een nederlaag slikken tegen Almere City en dat was zeker verdiend te noemen: 2-1.

De Domstedelingen kwamen in een troosteloze ambiance met krap vijftienhonderd toeschouwers vooral in de tweede helft amper in het stuk voor. Toch kon de hekkensluiter van de Jupiler League lang hopen op een punt, voornamelijk door het geprutst in de Almeerse voorhoede. In de 85ste minuut kregen de Utrechters de 2-1 om de oren, van de schoen van Sherjill MacDonald.

De aanvaller van de thuisploeg bezorgde Jong FC Utrecht al na vijf minuten een belabberde start. Bij een gebrek aan doortastendheid van de defensie kopte MacDonald eenvoudig raak. Jong FC Utrecht wist de schade nog binnen het half uur te repareren. Jeredy Hilterman bediende Sylla Sow (foto) met een splijtende steekpass en Sow rondde koelbloedig af.

Almere City, dat nog in een strijd verwikkeld is om de vierde periode, voerde na rust de druk op en Jong FC Utrecht moest na lang tegenhouden capituleren.

Schrale troost was dat nummer 19 RKC Waalwijk verloor op bezoek bij FC Oss (3-1), waardoor het gat met nog vier wedstrijden in het verschiet vier punten is.

Utrecht