Volledig scherm
Gabriel Culhaci (links) van FC Utrecht en Sparta-speler Thomas Verhaar zien Jong FC Utrecht-keeper Thijmen Nijhuis de bal vangen. © Dennis Wielders

Jong FC Utrecht heeft even hoop, maar verliest toch bij Sparta Rotterdam

Keuken Kampioen DivisieJong FC Utrecht verloor vanavond van koploper Sparta Rotterdam in een op voorhand oneerlijk gevecht (4-2). Dat zag er in een curieuze openingsfase niet naar uit.

De wedstrijd stond al heel vroeg volledig op zijn kop: 0-2. Het stond er echt en Jong FC Utrecht leek tegen Sparta Rotterdam op weg naar een stunt van jewelste. Door vileine counters, benut door Sylla Sow en Nick Venema, had de koploper van de Keuken Kampioen Divisie het schaamrood op de kaken en wisten de beloften van trainer Robin Pronk, de hekkensluiter, niet waar ze het zoeken moesten. Het was de wereld op zijn kop, daar op Het Kasteel, waar Jong Utrecht vanavond debuteerde.

Welletjes

Toen vond Henk Fräser het welletjes. De coach van Sparta wisselde linksback Dries Wuijtens, want hij had ook wel gezien dat Jong Utrecht via de rechterkant vaak mocht voetballen. Had Fräser het maar niet gedaan, moeten ze in Utrecht gedacht hebben, want binnen acht minuten waren de verhoudingen terug in het perspectief zoals je dat voorafgaand aan de ontmoeting mocht verwachten. Het tempo was bij Sparta naar de hoogste versnelling gegaan en daar had Jong Utrecht geen grip op. 

In de 27ste minuut kopte Adil Auassar binnen uit een corner en vlak daarna gooide Lars Veldwijk twee keer de handen in de lucht, al kon je twisten over de strafschop die hij meekreeg toen er met Rick van der Meer contact was. Hoe dan ook: het was een bizarre plotwending in een even zo bizar eerste deel: 3-2.

In de rust moest motivatiekunstenaar Pronk alles uit de kast hebben gehaald om zijn jonge ploeg weer op aarde te zetten. Dat lukte amper, met alleen een schot van Mohamed Mallahi in het zijnet. Het stond toen na de nodige kansen voor de ex-eredivisionist al 4-2 dankzij opnieuw Veldwijk. Sparta toonde in die zin nog enige clementie, of misschien was wel een beetje respect na die verrassende openingsfase.  

Utrecht