Volledig scherm
Tim Freriks van FC Groningen sluit aan bij de beloften van FC Utrecht. © BSR Agency Soccrates

Jong FC Utrecht huurt Tim Freriks en Dai Wai-Tsun

Keuken Kampioen DivisieJong FC Utrecht verwelkomt op de valreep van de winterse transferwindow twee nieuwe spelers:  Tim Freriks en Dai Wai-Tsun. Beide spelers sluiten per direct aan bij de beloften uit de Keuken Kampioen Divisie.

Spits Freriks (20) belandde bij FC Groningen op een zijspoor na een winterse metamorfose van de kwakkelende hoofdmacht. Hij kwam dit seizoen tot zeven invalbeurten, waarin hij niet tot scoren kwam. Hij debuteerde op 6 mei 2018 in het eerste elftal van de Trots van het Noorden, in de uitwedstrijd tegen PSV. Freriks wordt op amateurbasis aan de selectie van Jong FC Utrecht toegevoegd. 

Middenvelder

Ook Dai Wai-Tsun, een middenvelder afkomstig uit Hong-Kong, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Engelse Oxford City, met een optie tot overname. De 19-jarige speler komt uit het netwerk van manager academie Jelle Goes, die warme banden onderhoudt met Guus Hiddink, de bondscoach van de olympische selectie van China waar Dai afgelopen november voor uitkwam.

Odysseus Velanas maakte gisteren juist zijn tijdelijke vertrek bekend bij de beloften van trainer Robin Pronk. Hij verkast tot het einde van het seizoen op huurbasis naar concullega Helmond Sport.

Utrecht