Volledig scherm
Nick Venema zorgde vanavond voor de enige treffer van Jong FC Utrecht. © Foto Ruud Voest

Jong FC Utrecht kan in Almere niet verrassen

Keuken Kampioen DivisieJong FC Utrecht heeft het goede resultaat van vorige week tegen Jong PSV geen vervolg kunnen geven. Almere City FC bleek vanavond van een andere categorie: 3-1.

Het zat er vanavond niet in voor de beloften van coach Robin Pronk, al toont het scoreverloop misschien anders. Aan een dosis frisse moed en bakken vol goede wil na die eerste competitiewinst tegen Jong PSV lag het in ieder geval niet.

Jong  FC Utrecht liep de schade eigenlijk op in een loodzware eerste helft. Daarin zuchtte het onder een bombardement van de thuisploeg. Een redding van Thijmen Nijhuis, de daaropvolgende corner die op de paal belandde, de pegel van Edoardo Soleri (naast) en dat alles na zes minuten: het waren slechte voortekenen.

Verkeerd

In de negentiende minuut kwam Almere City logischerwijs aan de leiding. Nijhuis, die wel eens betere wedstrijden in zijn nog jonge carrière heeft gekeept, stond verkeerd opgesteld en toen Gabriël Culhaci op de linkerkant werd afgetroefd door Soleri was hij kansloos op diens weergaloze lob: 1-0. Jong FC Utrecht, met af en toe een schotje van Nick Venema, bleef daarna onder vuur liggen en toen een corner in de 36ste minuut niet goed werd weggewerkt, poeierde James Efmorfidis de afvallende bal vanuit de lucht binnen.

Pleit beslecht, denk je dan als supporter, maar Utrecht toont soms trekjes van een Duitse ploeg. Venema bracht in de 61ste minuut de hoop terug met zijn vierde doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie. Het bleek niet genoeg voor een verrassing. Ricardo Kip vertaalde het overwicht in blessuretijd met de 3-1, maar het tweede deel geeft in ieder geval moed. Moed die Jong FC Utrecht goed kan gebruiken als vrijdag koploper Cambuur op bezoek komt. 

Utrecht