Volledig scherm
Ruben Hoogenhout (links op archiefbeeld) scoorde vanavond namens Jong FC Utrecht. © BSR Agency

Jong FC Utrecht ruikt aan punt, maar verliest opnieuw

Keuken Kampioen DivisieBloedeloosheid en gelijkwaardigheid tekenden zich vanavond lange tijd af in de wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en TOP Oss. Na de pauze was alle droefenis vergeten. Een schitterende treffer van Ruben Hoogenhout had eigenlijk voor twee moeten tellen, dan had Jong FC Utrecht een puntje overgehouden aan het duel. Nu werd het 1-2 en wachten de Domstedelingen al zeven wedstrijden op een zege.

Het lukt de beloften van vertrekkend trainer Robin Pronk maar niet om te winnen, laat staan gelijk te spelen. Tegen TOP Oss, de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie, had Jong FC Utrecht misschien nog wel de meeste kansen daartoe. Het wachten is nu op de volgende speelronde, vrijdag thuis tegen Telstar, om de teller van zeven nederlagen op een rij te stoppen.

Een verzameling van droefenis zonder ook maar één echte kans. Zo trok de eerste helft aan het publiek op sportcomplex Zoudenbalch voorbij. Hoogtepunt voor Jong FC Utrecht was een fraaie aanval over drie schijven langs de linkerkant. Jonas Arweiler was het eindstation, maar de doelpoging van de Duitser blokkeerde. TOP Oss liet zich na 35 minuten gelden via Hennos Asmelash. Hard was het schot zeker, maar te hoog ook.

Incasseren

Dat Jong FC Utrecht na de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en MVV niet opnieuw een kwartet aan treffers zou incasseren, zo veel was na 45 saaie minuten wel duidelijk. Toch oogde de defensie van de Domstedelingen in de opbouw bij vlagen breekbaar. Breedteballen die onzuiver waren, inspelen naar spelers in de dekking of terugleggen op het verkeerde been van doelman Maarten Paes, het zorgde af en toe voor buikkrampen.

Gelukkig liep het allemaal goed af, wat ook te danken was aan het controlerende blok voor de defensie met Tim Brinkman en Dragos Albu. De tactiek om Bryan Smeets bij de Ossenaren af te stoppen werkte tot de 55ste minuut, toen de sluwe aanvaller voor het eerst wegglipte aan zijn belagers en meedogenloos afrondde: 0-1. Vijf minuten later was de bloedeloze eerste helft helemaal vergeten. Hem werd uit het publiek de naam van Messi toegedicht - dat was natuurlijk iets te overdreven - maar wat Ruben Hoogenhout liet zien, was van een wonderlijke schoonheid. Zijn boogbal vanaf de rechterkant vloeide over Nick Olijveld achterin het zijnet.

1-1 en Jong FC Utrecht op weg naar het eerste punt van dit jaar. Zo leek het, maar een kwartier voor tijd sloeg TOP Oss opnieuw toe. Naurichio Nieveld schoot bij de tweede paal binnen en bezorgde Jong FC Utrecht daarmee de zevende nederlaag op een rij. Ook een goede afloop van de kopbal in de laatste minuut van Junior van der Velden was Jong FC Utrecht niet gegund.

Utrecht