Thijmen Nijhuis hield zijn doel schoon en bezorgde Jong FC Utrecht een punt
Volledig scherm
Thijmen Nijhuis hield zijn doel schoon en bezorgde Jong FC Utrecht een punt © Foto Ruud Voest

Jong FC Utrecht stunt met remise tegen koploper Cambuur

Niet goed, maar o zo mooi. Jong FC Utrecht snoepte vanavond een punt af van koploper Cambuur. In Stadion Galgenwaard werd het 0-0.

Een avondje voetbal in de ‘Badkamer Kampioen Divisie’. Dat leek de ontmoeting tussen de beloften van FC Utrecht en Cambuur te gaan worden toen de hemel zich bij de aftrap opende met een stortbui van jewelste. Goed werd de wedstrijd eigenlijk nimmer, maar de uitslag voor de thuisploeg zou des te mooier worden.

Jong FC Utrecht mazzelde in de tiende minuut bij het lobje van Justin Mathieu over Thijmen Nijhuis. De keeper en heel Utrecht was blij dat Junior van der Velden de bal van de lijn kon wegkoppen. Het leverde een van de vijf corners op voor de Friezen, Jong FC Utrecht zette daar twee tegenover.

Toen Pluvius zich na een half uur voor de tweede keer liet gelden in Stadion Galgenwaard, meldde Mathieu zich opnieuw. De paal voorkwam een voorsprong voor de Friezen, van wie je niet kon zien dat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie aan het werk was.

Wilde Cambuur aan kop blijven dan moést het iets forceren. Maar Nijhuis wilde niet meewerken toen Karim Rossie tien minuten na de hervatting een schot afvuurde. Jong FC Utrecht stond af en toe onder druk, maar zag ook Odysseus Velanas een reuzekans missen met zijn hoofd, en toen de extra speeltijd van drie minuten werd aangekondigd kopte invaller Sylla Sow zomaar over. Een overwinning van Jong Utrecht zou teveel zijn geweest, maar een punt afsnoepen van de koploper was al machtig mooi.

Utrecht