Volledig scherm
Leon de Kogel verrichtte de aftrap bij Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles. © BSR Agency

Jong FC Utrecht verliest in bijzonder duel van Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen DivisieJong FC Utrecht-Go Ahead Eagles eindigde vanavond in 2-4. In de benefietwedstrijd voor Leon de Kogel hadden de beloften uit de Domstad tegen de nummer drie amper kans.

De Kogel verrichte in stadion Galgenwaard de aftrap van het duel waarin beide clubs geld inzamelden voor hun in financiële problemen geraakte oud-speler. Dat initiatief kwam van Carolien van Meel. De FC Utrecht-fan zette in december de doneeractie op voor de voormalige spits, die afgelopen zomer zwaar beenletsel opliep door een ernstig auto-ongeluk op Malta.

De Houtenaar trapte af namens Go Ahead. Daarna zou Jong FC Utrecht aan een lastige missie beginnen, al leek het daar de eerste twintig minuten niet op. De beloften meldden zich met Jonas Arweiler en Mohamed Malahi bij het doel van ‘Kowet’. Beide momenten trokken John Stegeman van de bank. De coach liet blijken niet gerust te zijn op zo veel initiatief.

Interactie

Na nederlagen tegen Jong AZ, FC Twente, RKC en NEC zou het Jong FC Utrecht ook vanavond niet lukken de eerste punten in 2019 binnen te halen. Go Ahead draaide na de interactie van Stegeman de rollen op dodelijke wijze om. Toen Christopher Mamengi in het strafschopgebied Givan Werkhoven had gevloerd, schoot Jeroen Veldmate vanaf de stip raak. Twee minuten later maakte Richard van der Venne er 0-2 van. Het schot vanaf 25 meter in de verre hoek was Maarten Paes te machtig.

Keelan Lebon bracht op het uur de hoop in Utrechtse harten even terug. De uitbraak van de Fransman was doeltreffend voor de 1-2, terwijl de bezoekers de regie voerden. Die nam Go Ahead zes minuten later terug met een fantastische vrije trap van Veldmate, gevolgd door een fijne boogbal van Van der Venne over Paes. Dezelfde volgorde, hetzelfde tijdsbestek als voor rust, zo ging het. Shayne Pattynama deed namens Jong Utrecht op deze bijzondere avond nog iets terug: 2-4. 

Uit de grond van zijn hart bedankte De Kogel daarna iedereen voor alle steun.

Utrecht