Volledig scherm
Jonas de Geus © EPA

Kampong neemt ook international De Geus over van Almere

Jonas de Geus speelt vanaf volgend seizoen voor de hockeyers van Kampong. De 21-jarige middenvelder komt over van competitiegenoot Almere en tekent een meerjarig contract in Utrecht.

De Geus volgt daarmee het voorbeeld van ploeggenoot Terrance Pieters, die komende zomer ook Almere verruilt voor Kampong. De Utrechters, die vorig jaar vergeefs een lijntje uitwierpen naar de Almeerder, troeven in de strijd om de handtekening van De Geus Amsterdam af.

De Geus moet het drukbezette middenveld van Kampong van extra creatieve impulsen voorzien. De 54-voudig international staat bekend om zijn passing en zijn vermogen het spel te lezen.

Opgegroeid bij Almere

De Geus groeide op bij hockeyclub Almere en debuteerde op zijn zestiende in de hoofdmacht. In juni 2017 maakte hij op 19-jarige leeftijd zijn toernooidebuut voor het Nederlands team op de Hockey World League in Londen. Een paar maanden later werd hij in eigen land Europees kampioen met Oranje.

Hij speelde eind 2018 ook op het WK in India, waar Nederland in de finale tegen België na shoot-outs naast de wereldtitel greep. De Geus scoorde toen wel zijn shoot-out.

Hereniging met Verga

Bij Kampong wordt De Geus ook herenigd met Alex Verga, die ruim twintig jaar als technisch manager en coach betrokken was bij Almere en in die hoedanigheid de ontwikkeling van De Geus nauwlettend volgde. Verga is sinds de zomer van 2018 als assistent van de mannenploeg en lid van het technisch platform werkzaam bij Kampong. Het zogenoemde technisch platform is verantwoordelijk voor het tophockeybeleid bij de Utrechters.

Utrecht