Volledig scherm
Dalto is er niet in geslaagd te winnen van AW.DTV. © Stan Bos

Korfballers Dalto lopen play-offs mis na nederlaag tegen AW.DTV

HOOFDKLASSEDe korfballers van Dalto slaagden er vanavond niet in zich te plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Korfbal League. De ploeg van Herman van Gunst verloor met 24-29 van AW.DTV.

Dat het een strijd op leven en dood zou worden, een duel met bloed aan de paal, was vooraf al duidelijk. Een play-off-ticket zou namelijk in handen komen van één van beide ploegen. Dalto schoot uit de startblokken en nam een vlotte 5-1 voorsprong. De Driebergers domineerden en scoorden makkelijk, maar door de snelle achterstand schrok AW.DTV wakker.

De Amsterdammers knokten zich terug tot 6-6 en namen zelfs de leiding. Dalto zette dat weer om tot een 11-9 voorsprong, ruim een halve minuut voor rust. Toch speelden de Driebergers die laatste fase voor rust niet goed uit. AW.DTV trok de stand halverwege toch nog gelijk: 11-11.

Bij het begin van de tweede helft nam Dalto meteen een voorsprong: 14-12. Ook dat maakte AW.DTV meteen ongedaan. Tot 16-16 ging het nog gelijk op, daarna sloegen de Amsterdammers een beslissend gat naar 18-24. AW.DTV toonde zich vanavond mentaal sterker en gretiger dan de Driebergers, die door eigen toedoen het zaalseizoen vanavond op een abrupte en pijnlijke manier tot een einde zagen komen.

Utrecht