Volledig scherm
Rudo Schulting (hier op archiefbeeld) scoorde vanavond opnieuw namens Dalto. © Spelten Marco

Korfballers Dalto ondanks benauwde slotfase langs Oost Arnhem

HoofdklasseDe korfballers van Dalto wonnen vanavond ondanks een benauwde slotfase van Oost Arnhem. In Driebergen eindigde het duel in 23-20.

Dalto schoot uit de startblokken en leidde vlot met 3-0. De Driebergers gingen daarna te veel op hun lauweren rusten en zagen Oost Arnhem de achterstand ombuigen in een 3-5 voorsprong. Dalto schrok wakker, zette aan en zorgde dat er bij rust een ruime voorsprong op het scorebord stond: 17-10. Opvallend gegeven daarbij: van de acht basisspelers waren er zeven Dalto-spelers trefzeker. Alleen Pia Donkers kwam in de eerste 25 minuten niet tot scoren.

Donkers was na rust wel de eerste Dalto-speelster die scoorde. Daarmee voegde ze zich bij de zeven andere basisspelers die vanavond trefzeker waren. Omdat Dalto zo’n ruime voorsprong had opgebouwd, was er in de tweede helft van spanning weinig sprake meer. Dat kwam de kwaliteit van de ontmoeting niet ten goede. Dalto liet Oost Arnhem zelfs nog terugkomen tot 21-18 en 22-20, maar de de geelzwarten waren tijdig bij de les om erger te voorkomen.

Door de winst ligt Dalto halverwege het zaalseizoen nog altijd op koers voor plaatsing voor de play-offs, al moeten de Driebergers nog wel stappen maken om een serieuze gegadigde te worden voor promotie.

Utrecht