Volledig scherm
Sven van Vuuren (links) kreeg van de tuchtcommissie een schikkingsvoorstel van zes wedstrijden. © Foto Ruud Voest

Maarssen-aanvaller Sven van Vuuren vindt zes duels schorsing 'belachelijk’

BeroepMaarssen-aanvaller Sven van Vuuren heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB om hem voor zes duels te schorsen niet geaccepteerd. 

Quote

Ik geef toe dat ik in het verleden wel eens iets doms heb gedaan, maar dit sloeg nergens op

Sven van Vuuren

De 38-jarige routinier kreeg zaterdag in de wedstrijd in en tegen Loosdrecht (2-2) van scheidsrechter Westland de rode kaart, omdat hij een tegenstander zou hebben geslagen. ,,Een belachelijke straf”, noemt Van Vuuren de sanctie die de KNVB hem wil opleggen. ,,De scheidsrechter floot voor een overtreding, waarop ik de bal in mijn handen nam. Een speler van Loosdrecht wilde de bal uit mijn handen slaan en gaf mij een duw. Daarop duwde ik terug.” 

Toen Westland daarop geel trok voor de Loosdrecht-speler, probeerde Van Vuuren hem op andere gedachten te brengen. ,,Ik vond geel niet nodig, vervolgens kreeg ik rood, omdat hij mij een slaande beweging had zien maken. Ik geef toe dat ik in het verleden wel eens iets doms heb gedaan, maar dit sloeg nergens op. Vandaar dat ik in beroep ben gegaan.”

Van Vuuren is speelgerechtigd, totdat er een uitspraak volgt en kan zaterdag dus meespelen in de thuiswedstrijd van Maarsen tegen Victoria.

Utrecht