Volledig scherm
VV Maarssen en Rijen waren vanmiddag VAR-oefenmateriaal in een onderling oefenduel. © Martin Veldhuizen

Maarssen verliest VAR-oefenduel tegen Rijen

OEFENWEDSTRIJDZaterdagderdeklasser Maarssen heeft vanmiddag de oefenwedstrijd tegen zondagtweedeklasser Rijen met 3-1 verloren. Het duel op het KNVB sportcentrum in Zeist werd geleid door scheidsrechters in opleiding, die oefenden met het gebruik van de Video Assistant Referee (VAR).

De ploeg van Marco van der Meer keerde woensdag terug van een vijfdaags trainingskamp in het Marokkaanse Marrakech. In Noord-Afrika bereidde Maarssen zich voor op de tweede seizoenshelft, waaraan het als koploper in de derde klasse C begint.

Beide ploegen kregen voor rust wat mogelijkheden, gescoord werd er echter niet. Arbiter Alex Bos werd een keer naar de kant geroepen, maar na bestudering van de beelden bleef hij bij zijn beslissing (geel voor een speler van Rijen na een overtreding op Wesley Suister). Maarssen-verdediger Marc van Rees moest kort daarvoor ook naar de kant, met een op het oog zware enkelblessure. Hij werd vervangen door Jelle Bouma, die zijn eerste speelminuten maakte in het Maarssen-shirt.

Na rust regende het VAR-momenten, onder ander bij de 1-0 en 2-0 van de ploeg uit Brabant. Scheidsrechter Marc Nagtegaal, die halverwege zijn collega Bos verving, keurde beide treffers goed. Ook met de 2-1 van Suister bleek na bestudering van de beelden niets aan de hand, net als met het laatste doelpunt van Rijen.

Na de 3-1 nederlaag kan Maarssen zich opmaken voor de herstart van de competitie, zaterdag bij DESTO.

Utrecht