Volledig scherm
ZOB viert feest, Delta Sports likt de wonden. © Stan Bos

Machteloos Delta Sports’95 blijft tweedeklasser na verlies van ZOB

Eerste/tweede klasseDelta Sports’95 slaagde er vanmiddag niet in te promoveren naar de eerste klasse. In een zwakke beslissingswedstrijd was ZOB met 1-0 te sterk.

Volledig scherm
Vuurwerk voorafgaand aan ZOB - Delta Sports’95. © Stan Bos

Voor rust had Delta Sports weinig in de melk te brokkelen. ZOB ging sterk van start en zette de ploeg van Kevin Reinhard van meet af aan onder druk. Juist in een fase waarin de Houtense formatie het duel meer onder controle leek te hebben, sloeg ZOB toe. Dennis Jansen was schuin voor het doel Wesly van Ojen te slim af, maar zijn schot ging ook nog eens door de benen van doelman Jesse Patist, die bij de inzet van Jansen niet vrijuit ging. Het enige gevaar van Delta kwam van Rodney van Klooster, maar zijn schot ging via de hand van de keeper over.

Ook na de pauze kabbelde het beslissingsduel een tijdje voort. Pas nadat Reinhard Nawid Hashemi binnen de lijnen bracht, kroop Delta Sports uit zijn schulp. Casper Verboon was dicht bij de gelijkmaker en de kopbal van Lennart Dubbeldam ging maar net naast. Daarna kon Delta geen potten meer breken in Ouderkerk aan de Amstel. In de blessuretijd kreeg Wesly van Ojen van Delta Sports’95 nog rood. Na het opstootje dat volgde, kregen Hashemi (Delta) en Mike van Koert (ZOB) ook een rode kaart.

Volgend seizoen is Delta Sports onder leiding van de nieuwe coach Herman Wallenburg opnieuw tweedeklasser.

Utrecht