Volledig scherm
Yassin Ouja, op de foto in actie tegen Harkemase Boys, maakte vanmiddag in Volendam de eretreffer voor Magreb'90. © Foto Ruud Voest

Magreb'90 kansloos onderuit in Volendam

DERDE DIVISIEMagreb’90 heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam verloren. De Utrechtse ploeg blijft roemloos onderaan staan in de derde divisie.

In het Kras stadion in Volendam was het al na vijf minuten feest toen Gerry Vlak een fout in de verdediging van Magreb 90 genadeloos afstrafte en zo de thuisploeg op voorsprong schoot. Nog geen vier minuten later konden de Volendammers wederom juichen. Een mooie diepe bal van Ali Ulusoy op Roy Tol was de aanzet tot een uitstekende bal van de zijkant. Voor de goal stond Jordy Hilterman klaar om binnen te koppen: 2-0. Een minuut later verzuimde Gerry Vlak de derde goal binnen te schieten. Zijn inzet ging huizenhoog over.

Magreb kon geen oplossing vinden voor het goede veldspel dat Jong FC Volendam liet zien. Dit resulteerde in kansen voor de Volendammers. Echter, Jordy Hilterman schoot zag zijn inzet gekeerd. Enkele minuten later was het wel raak. In de zesentwintigste minuut was het Dylan Mertens die vanaf de penaltystip mocht aanleggen na een overtreding van Renne Donkor. Mertens schoot de bal feilloos achter doelman Belhadj.

Namens Magreb’90 probeerde Denzel Prior nog iets terug te doen, maar doelman Jordi van Stappershoef tikte zijn goede inzet naast het doel. Ook Yassin Ouja kreeg een mogelijkheid op een Utrechtse treffer. Echter, een oplettende verdediger Zeijlmans hield de bal voor de doellijn tegen. Ondanks een aantal kleine kansen scoorde ook Volendam voor rust niet meer.

Al snel na de onderbreking gaf Yassin Ouja Magreb’90 weer hoop een goede afloop. Een voorzet werd door hem met het hoofd tot 3-1 verwerkt.

Gerry Vlak maakte al binnen twee minuten een einde aan de Utrechtse hoop. Hij maakte namens Jong FC Volendam de 4-1. In de 52e minuut pikte ook Roy Tol zijn doelpunt mee na een goede assist van Dylan Mertens waarmee de stand op 5-1 kwam.

Het werd na ruim een uur spelen 6-1 door het tweed doelpunt van Jordy Hilterman van deze middag. In de zesenzestigste minuut leek Hilterman zelfs zijn derde goal te maken. Hij hielp een grote mogelijkheid echter om zeep door naast het doel te mikken.

Na een handsbal van Omar Boukhari mocht Gerry Vlak vanaf de penaltystip de 7-1 inschieten. Een blunder van Magreb-doelman Belhadj zorgde ervoor dat invaller Rodney Smorenburg de eindstand kon bepalen op 8-1.

Utrecht