Volledig scherm
Voor trainer Jamal Yahiaoui was het zijn laatste wedstrijd bij Magreb'90. © Foto Ruud Voest

Magreb’90 sluit jaar af met stunt tegen koploper

DERDE DIVISIEMagreb’90 heeft verrassend gelijk gespeeld in de laatste wedstrijd van 2017. De zo geplaagde ploeg uit Utrecht nam het vanmiddag op tegen de koploper in de derde divisie: Jong Almere City FC.

In de wetenschap dat het voor Jamal Yahiaoui zijn laatste wedstrijd als coach van de Utrechtse derdedivisionist zou zijn, werd er om 14:00 uur afgetrapt op Sportpark Papendorp. De oefenmeester van Magreb’90 zou in eerste instantie na afloop van dit seizoen afscheid nemen, maar maakte eerder deze week bekend vandaag zijn laatste wedstrijd te coachen. Het is nog niet bekend wie Yahiaoui na de winterstop gaat opvolgen.

Er werd ook nog gevoetbald. Magreb’90 kwam na ruim twintig minuten op voorsprong toen Anouar Akrouh voor Magreb’90 de 1-0 op het scorebord zette. Lang konden de Utrechters niet genieten van de voorsprong. Een terecht gegeven strafschop werd door Almere-aanvoerder Adriaan Kruisheer binnen geschoten: 1-1.

Op slag van rust mocht Kruisheer nogmaals aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Vaarnold. Kruisheer faalde niet en zo ging Magreb’90 met een achterstand van 1-2 de rust in.

In de negenenzestigste minuut kregen de Utrechters weer hoop toen Dyllan Ahinful de gelijkmaker in het doel werkte. Hoewel Jong Almere City FC met diverse wissels probeerde het tij te keren, bleef het uiteindelijk gelijk: 2-2.

Zo sloot Magreb’90 een rampjaar af waarin het te maken kreeg met een fikse belastingschuld, een bestuurscrisis, een gestaakte wedstrijd na rellen en sportieve prestaties die zwaar onder de maat waren. Op Papendorp zal men zich vooral afvragen hoe het nu verder moet.

Utrecht