Volledig scherm
Archiefbeeld Nick Venema © ANP Pro Shots

Nick Venema helpt Jong FC Utrecht naar winst op FC Dordrecht

Wie anders dan Nick Venema kan een steenkoude voetbalavond nog van wat warmte voorzien. De spits van Jong FC Utrecht had met twee treffers een groot aandeel in de 4-1 overwinning op FC Dordrecht.

Een slok op een borrel scheelt het voor de beloftenploeg van FC Utrecht als Nick Venema meespeelt. Dat bleek ook tegen FC Dordrecht, de directe concurrent die door de Domstedelingen vanavond werd ingehaald op de ranglijst. Jong FC Utrecht staat nu zeventiende.

Als iemand de doodsaaie eerste helft dan toch van wat franje moest voorzien, dan moest het Venema maar zijn. De spits, die misschien wel te groot wordt voor de eerste divisie en volgens Dick Advocaat nog net te klein is voor de klasse daarboven, tartte in de 28ste minuut eerst nog de vuisten van doelman Bryan Janssen toen de bal voor de voeten van Mohamed Mallahi belandde. Die zette voor op Venema en boem: Jong FC Utrecht had zijn voorsprong te pakken.

Vroem vroem

Het was Venema’s tiende treffer in de Keuken Kampioen Divisie en alsof dat niet genoeg was, volgde zijn elfde drie minuten na de hervatting. Vroem, vroem over de linkerkant ging Venema na een vangbal van doelman Maarten Paes uit een corner van FC Dordrecht. Voordat de ‘Schapenkoppen’ het wisten lag de counter afgerond en wel aan de overkant in het netje: 2-0.

Jong FC Utrecht kreeg daarna wat last van tegenwind, maar echt dreigend was het allemaal niet wat FC Dordrecht liet zien. Venema ging op het uur naar de kant, zodat Advocaat hem zondag kan inzetten in de uitwedstrijd van FC Utrecht tegen Heerenveen. Wie weet, vroemt Venema in Friesland verder. Hoe dan ook: Jong FC Utrecht prikte er daarna nog twee treffers bij via Venema’s vervanger Jonas Arweiler en Junior van der Velden (strafschop). Tussendoor had Siebe Schets namens het matige FC Dordrecht nog wat teruggedaan: 4-1.

Utrecht