Nick Venema (links) en Sylla Sow juichen na een treffer van Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax.
Volledig scherm
Nick Venema (links) en Sylla Sow juichen na een treffer van Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax. © Pro Shots

Nick Venema sloophamer van Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax

Keuken Kampioen DivisieNick Venema was vanavond de sloophamer van Jong FC Utrecht. De spits had met drie treffers een groot aan deel in de 4-3 zege op de beloften van Ajax.

Jong FC Utrecht draait lekker tegen beloftenteams uit de Keuken Kampioen Divisie. Dat bleek na de overwinning op Jong PSV en het gelijkspel tegen Jong AZ. De bevestiging kwam vanavond tegen de nummer elf, Jong Ajax. Nick Venema was in stadion Galgenwaard het baasje, geholpen door een Amsterdamse defensie die behoorlijke lekkage vertoonde. De spits uit Austerlitz was met drie treffers de sloophamer.

Jong FC Utrecht leek na een kwartier een makkelijke avond tegemoet te gaan. Binnen een kwartier leidden de beloften van coach Robin Pronk met 2-0. Na zijn intikkertje op aangeven van Sylla Sow was Venema’s tweede van eredivisieniveau. Uit een slimme dieptepass van Tim Brinkman poeierde hij hard en loepzuiver bovenin binnen.

Hattrick

Toen Venema voor de pauze zijn hattrick verzuimde te maken, kwam Ajax zomaar terug in de wedstrijd. Een treffer in de 33ste minuut van de Fin Saku Ylätupa zorgde voor verwarring en Jong Utrecht mocht doelman Maarten Paes bedanken dat hij een zekere gelijkmaker van de voet van Kaj Sierhuis plukte.

Jong Ajax vergooide drie minuten na de hervatting de kans om nog iets te halen in Utrecht. Eén keer raden wie de maker was toen de deur wagenwijd open stond voor de 3-1. Venema moet zich in een speeltuin hebben gewaand en had er nog een paar kunnen maken als combinaties met Mitchell van Rooijen en Sow slimmer waren uitgespeeld. Na de 4-1 (eigen doelpunt van Boy Kemper) en de 4-2 van Teun Bijleveld was er niemand boos op Venema dat de goalgetter vanaf de stip miste. Op de valreep bepaalde Kemper namens Jong Ajax de eindstand: 4-3.

Utrecht