Volledig scherm
Trainer Stanley Tailor van Magreb'90, hier wijzend in de wedstrijd bij DOVO, wordt met nog meer problemen geconfronteerd. © Foto Ruud Voest

Nieuwe straf Magreb'90: één punt aftrek, meer sancties dreigen

SanctieDe licentiecommissie van de KNVB heeft Magreb’90 nog eens een punt afgenomen. De Utrechtse club voldoet nog altijd niet aan de licentievoorwaarden om in de derde divisie te mogen uitkomen.

Bij de opgelegde sanctie zit ook een voorwaardelijke straf van nog eens twee wedstrijdpunten in mindering als Magreb’90 op 5 februari 2018 nog steeds niet aan de licentievoorwaarden voldoet. De hekkensluiter van de derde divisie is in dat geval de drie wedstrijdpunten die het heeft vergaard allemaal kwijt.

De licentiecommissie amateurvoetbal kwam tot deze sanctie omdat Magreb’90 op 8 januari niet heeft aangetoond te voldoen aan de licentievoorwaarde met betrekking tot het minimum aantal contractspelers.

In gebreke

Omdat Magreb’90 geen gecertificeerde jeugdopleiding heeft en het niet aannemelijk heeft kunnen maken deze dit seizoen te kunnen realiseren, had de club drie contractspelers moeten registreren. De club heeft verzuimd dat op tijd te doen en blijft daarmee opnieuw in gebreke. Eerder dit seizoen kreeg Magreb’90 al drie punten in mindering vanwege het feit dat het niet aan de licentievoorwaarden voldeed. Afgelopen seizoen waren dat er om dezelfde reden vier. 

Utrecht