Volledig scherm
NiTA - VVZ’49. © Martin Veldhuizen

NiTA naar tweede klasse door vroege treffers tegen VVZ’49

tweede/derde klasseNiTA is gepromoveerd naar de tweede klasse. De ploeg uit Nieuwer ter Aa versloeg vanmiddag VVZ’49 met 2-1.

Op het veld van SV Loosdrecht schoot de ploeg van Leon Nieuwhoff uit de startblokken. Al na drie minuten reageerde verdediger Mike Fokker attent op een bal die uit een corner voor zijn voeten viel. Zijn 1-0 leidde een aantal kansen in voor NiTa en in de achttiende minuut verdubbelde Stef Hoogveldt met een kopbal de score. Het elftal van John van Loen kon daar voor rust helemaal niets tegenover stellen, al kwamen de Soestenaren gaandeweg de eerste helft wel iets vaker aan de bal.

Na de pauze zette het herstel van VVZ’49 zich door, maar Jeroen Langelaar had na vijf minuten de 3-0 op zijn rechterschoen. De kort voor de wedstrijd uit Oostenrijk teruggekeerde middenvelder miste vrij voor doelman Oscar Kooij. Omdat NiTa er niet in slaagde het uitstekende spel van de eerste helft vast te houden en een derde treffer uitbleef, bleef het spannend. Maar nadat NiTA-doelman Stan de Wit VVZ-topscorer Saddy de Koning van scoren afhield, konden de handen, ondanks een late 2-1 van Björn Bosman, de lucht in.

Voor de tweede keer in de clubhistorie speelt NITA volgend seizoen in de tweede klasse.

Utrecht