Michiel van der Struijk.
Volledig scherm
Michiel van der Struijk. © Foto: SCS/Ben Haeck

Ommezwaai Kampong kost Van der Struijk zijn baan

HockeyKampong neemt al na één seizoen afscheid van Michiel van der Struijk als coach van de vrouwenploeg. 

De Utrechtse hoofdklasser vindt dat er voor volgend seizoen een gelouterde trainer nodig is om de stap te zetten naar de top van het vrouwenhockey. De ommezwaai van het bestuur van Kampong is opvallend. De club legde afgelopen zomer Van der Struijk bewust voor twee jaar vast als opvolger van de vertrokken Santi Freixa, omdat hij geen enkele ervaring had in het vrouwenhockey.

Quote

Ik heb dit voor de eerste gesprekken in januari ook niet zien aankomen.

Michiel van der Struijk

Een geldinjectie van een nieuwe hoofdsponsor van het vrouwenteam heeft de bewindslieden bij Kampong op andere gedachten gebracht. Dankzij de sponsorbijdrage kunnen de Utrechters de selectie voor volgend seizoen vergroten. Binnen het tophockeybestand van Kampong leeft de overtuiging dat een gelouterde coach met een groot netwerk in het vrouwenhockey nodig is om nieuwe speelsters aan te trekken.

,,En zo’n cv heb ik niet in het vrouwenhockey’’, erkent Van der Struijk, die teleurgesteld is over zijn noodgedwongen vertrek. ,,Ik vind het jammer dat ze met dat argument kwamen. Ik heb dit voor de eerste gesprekken in januari ook niet zien aankomen.’’

Bij het stilleggen van de competitie vanwege het coronavirus bezet Kampong een zevende plaats in de hoofdklasse, op zeven punten van een plek voor de play-offs om de landstitel.

Utrecht