Volledig scherm
© Pro Shots

Ontevreden Dumic op huurbasis naar Dynamo Dresden

Dario Dumic speelt volgend seizoen voor Dynamo Dresden in de Tweede Bundesliga. De centrale verdediger was zijn rol op het tweede plan bij FC Utrecht zat en wilde met het oog op zijn interlandcarrière bij Bosnië-Herzegovina dat zijn situatie zou veranderen. Dat perspectief kon de club hem niet bieden.

Bij de huurovereenkomst is door de Duitsers een optie tot koop bedongen. De 26-jarige Dumic kwam vorige zomer over van NEC en werd met veel bombarie gepresenteerd bij FC Utrecht, waar hij tot achttien wedstrijden kwam en vooral back-up was voor het vaste centrum Willem Janssen en Ramon Leeuwin.

,,Ik ben te goed om nog een seizoen op de bank te zitten", zei Dumic eerder al. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht erkent dat de ontevredenheid van Dumic over zijn rol een belangrijk onderdeel is geweest van deze huurconstructie. ,,De concurrentie achterin is groter nu ook Leon Guwara erbij is gekomen. Dumic is een A-international bij Bosnië-Herzegovina en die positie kwam onder druk te staan omdat hij hier te weinig speelde. Wij konden hem niet het perspectief bieden dat dat zou veranderen. Voor hem was het dus een essentiële keuze en in overleg zijn we tot deze oplossing gekomen."

Utrecht