Volledig scherm
Patrick Loenen (links) wordt de nieuwe trainer van DOVO. © Foto Ricardo Smit

Patrick Loenen volgt Gert Kruys op als trainer DOVO

Derde divisiePatrick Loenen wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DOVO. 

De oefenmeester heeft zich voor één seizoen verbonden aan de Veenendaalse derdedivisionist en wordt de opvolger van Gert Kruys, die de deur na vier jaargangen achter zich dicht gaat trekken bij DOVO. Loenen komt over van hoofdklasser Sportlust’46, waar hij bezig is aan aan zijn tweede seizoen.

Successen

In zijn relatief jonge carrière kende de geboren Utrechter al veel successen. In 2007 begon hij als jeugdtrainer bij Argon, voordat hij in 2013 het eerste elftal onder zijn hoede kreeg. Loenen klom met de Mijdrechters in drie seizoenen tijd van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Na zijn succesvolle periode bij Argon trok hij naar Eemdijk, waar hij in zijn eerste en naar later bleek enige seizoen direct kampioen werd in de hoofdklasse.

Vervolgens maakte hij de overstap naar Sportlust’46, waar hij opnieuw bewees een kampioenenmaker te zijn. In zijn eerste seizoen leidde hij de Woerdenaren naar de hoofdklasse, waar het momenteel uitstekend presteert en alleen AZSV voor zich moet dulden op de ranglijst en zijn ploeg evenveel punten heeft als het Utrechtse DHSC. 

DOVO beleeft vooralsnog een moeizaam seizoen in de derde divisie en staat met acht punten uit negen wedstrijden op de dertiende plaats.

Utrecht