Volledig scherm
JSV en IJFC speelden op Sportpark Galecop gelijk. © Jan van Dam

Ploegen schieten weinig op met puntenverdeling in streekderby tussen JSV en IJFC

TWEEDE KLASSEJSV Nieuwegein heeft in de tweede klasse teleurstellend gelijkgespeeld. Op het eigen sportpark Galecop werd het tegen laagvlieger IJFC 1-1, zodat het verschil tussen de twee ploegen drie punten blijft.

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen voor de streekderby. JSV stond nog maar drie punten boven de gevarenzone, waar IJFC wél staat. Toch bleef vuurwerk in de eerste helft uit, mede doordat de ijverige scheidsrechter Thijs Smit weinig door liet gaan. Door een rommelgoal van Martijn Kroneman na ruim tien minuten spelen, ging de ploeg van Harry Buur met 1-0 rusten, al hadden beide teams vaker het net kunnen vinden.

Al vroeg in de tweede helft liet Kroneman na zijn tweede van de middag te maken, toen hij rakelings voorlangs schoot. IJFC zette daar weinig tegenover, al had het in de 65ste minuut een uitbraak beter moeten uitspelen. De bezoekers uit IJsselstein leken zich te realiseren dat er gescoord moest worden, en een klein kwartier voor tijd deed het dat: Jelle Eissens schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen. Beide ploegen speelden vol voor de winst, maar er vielen geen doelpunten meer. Voor zowel JSV als IJFC wacht door het gelijkspel een spannend slot van de competitie.

Utrecht