Volledig scherm
Redouan Boussoufi verkast naar DHSC. © Martin Veldhuizen

Redouan Boussoufi verruilt FC De Bilt voor DHSC

TransferRedouan Boussoufi (21) verhuist van FC De Bilt naar DHSC. 

De linkeraanvaller werd afgelopen zaterdag met zijn huidige ploeg kampioen in de tweede klasse en stapt over naar de club die komend weekeinde de titel in de eerste klasse hoopt te veroveren.

Boussoufi kwam twee jaar geleden van De Meern naar sportpark Weltevreden en ontwikkelde zich tot topscorer van de ploeg. Voor de buitenspeler was veel belangstelling, maar hij koos voor de ambities van DHSC. ,,De club wil ook in de hoofdklasse om het kampioenschap spelen en op elke positie twee gelijkwaardige spelers. Het gaat niet makkelijk worden om een basisplaats af te dwingen, maar van concurrentie word ik alleen maar sterker.”

FC De Bilt-coach Alain Hijman betreurt het besluit van zijn topscorer. ,, Ik vind het jammer dat hij ons verlaat. Maar met zijn spel en scorend vermogen is het logisch dat Redouan zichzelf in de picture heeft gespeeld.”

Boussoufi is de zesde en laatste versterking voor DHSC, dat eerder Christian Gandu (DUNO), Marley Berkvens (DOVO), Charif Esadik (Roda’46), Vlatko Lazic (FC Lienden) en Mike van Oostrom (Montfoort) vastlegde voor het nieuwe seizoen.

Utrecht