Rens van Dinter, hier op archiefbeeld coachend bij Delta Sports'95, stapt over naar plaatsgenoot Houten.
Volledig scherm
Rens van Dinter, hier op archiefbeeld coachend bij Delta Sports'95, stapt over naar plaatsgenoot Houten. © Ruud Voest

Rens van Dinter stapt over van Delta Sports’95 naar Houten

OverstapZaterdagderdeklasser Houten heeft Rens van Dinter aangesteld als technisch coördinator. 

Quote

Houten is wat meer op de prestatie­ge­richt dan Delta Sports’95.

Rens van Dinter

De inwoner van het gelijknamige dorp wordt bij de koploper in de derde klasse D verantwoordelijk voor het eerste en tweede elftal. Ook gaat hij een rol spelen in het O23-elftal en is hij samen met hoofd jeugdopleiding Nikos Korssen verantwoordelijk voor een goede doorstroming van jeugdspelers naar de seniorenselectie.

Herinneringen

Van Dinter wordt bij Houten herenigd met hoofdtrainer Kevin Reinhard, die bij Delta Sports’95 enkele jaren zijn assistent was. ,,Wij bewaren beiden goede herinneringen aan de samenwerking”, zegt de 58-jarige Van Dinter. ,,Houten is wat meer op de prestatiegericht dan Delta Sports’95. Er staat een prima selectie en de jeugdafdeling is goed op orde. De selectie wordt volgend seizoen bovendien versterkt met negen talentvolle jeugdspelers die overkomen uit JO19. Qua talent binnen de club moet een plek bovenin de tweede klasse tot de mogelijkheden behoren.”

Van Dinter blijft op de achtergrond eveneens actief voor jeugdliefde Zwaluwen Utrecht 1911, waar hij een adviserende rol heeft op technisch gebied. Zijn prioriteiten liggen echter bij Houten. ,,Uit de huidige selectie vertrekken Leon de Lange, die lager gaat voetballen, en Ricky Hauwert, die jeugdtrainer wordt bij De Meern. De rest blijft. Centraal achterin kunnen we nog wel wat versterking gebruiken, daar ga ik naar op zoek.”

Utrecht