Volledig scherm
Rivierwijkers verpletterde Kismet vanmiddag. © Rik Bakker

Rivierwijkers verplettert Kismet en blijft in vierde klasse

VIERDE KLASSERivierwijkers haalde vanmiddag opgelucht adem. De club aan de Koningsweg in Utrecht verpletterde in de enige wedstrijd van deze nacompetitie stadsgenoot Kismet met 9-1.

Rivierwijkers was gewaarschuwd. Al 13 wedstrijden op rij was de opponent uit de vijfde klasse ongeslagen. Het Utrechtse onderonsje van ‘d’r op of d’r onder’ leek echter al snel een makkie te worden voor de thuisploeg, want binnen een kwartier spelen leidde Rivierwijkers met 2-0.

Niets dat er op leek dat Kismet na de treffers van Jan Willem Jacobs en Jasper Wolf iets in te brengen had. Eerder lag de 3-0 op de loer dan de aansluitingstreffer van Younes Salmi. De aanvaller van Kismet verschalkte doelman Danny de Man met een dwarrelbal, nadat even daarvoor de sluitpost en de kruising nog redding hadden gebracht. Op slag van rust teisterde Bart Jan Hilton namens Rivierwijkers nog de lat, als een signaal dat de tweede helft nog wel eens leuk kon gaan worden.

Dat werd het, alleen dan voor Rivierwijkers, dat in Justin Bleumink de scherprechter in haar midden had. De nummer tien was de maker van de 3-1 en herhaalde het trucje daarna nog twee keer. Kismet gaf zich gewonnen en gooide de poorten achterin open. Met Bleumink als de man van de assist joegen Remko van Deventer (twee keer), Jaap Kanter en Thomas de Boer het doelsaldo daarmee op naar uiteindelijk negen.

Hun elftal blijft in de vierde klasse. Kismet moet nog een jaar wachten om die mijlpaal in haar clubgeschiedenis te bereiken. Een herkansing in deze nacompetitieronde is er niet. 

Utrecht