Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Rouleren geen optie voor gehavend FC Utrecht

Bekerwedstrijden tegen laagvliegers zijn bij uitstek uitgelezen mogelijkheden om eens wat uit te proberen. Maar bij het nog altijd zoekende FC Utrecht is daar absoluut geen ruimte voor – al is het al door het grote aantal afwezigen.

Volledig scherm
Sowieso afwezig tegen MVV: Oussama Tannane. Hier duellerend met Robin van Persie van Feyenoord. © ANP Pro Shots

Door Tim Reedijk

FC Utrecht moet het morgen in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen MVV stellen zonder de geschorsten Willem Janssen en Urby Emanuelson. Verder is Sander van de Streek nog afwezig na zijn botsing met FC Emmen-doelman Kjell Scherpen, al trainde de middenvelder vandaag al weer volop mee zonder te koppen. Hij richt zich op FC Groningen-uit, komend weekend. Ook Oussama Tannane ontbreekt: hij heeft last van zijn scheenbeen en volgt een antibioticakuur. Of hij dit weekend weer beschikbaar is, is vooralsnog onduidelijk. Verder ontbreken Simon Makienok en Rico Strieder nog door knieblessures en is Jean-Christophe Bahebeck op de weg terug. Hij trainde gisteren al bijna volop mee, maar ook hij ontbreekt morgen en zondag nog door een gebrek aan wedstrijdritme.

Vraag Dick Advocaat of hij gaat rouleren tegen MVV en hij lacht voorzichtig. ,,Ik mis er zeven…” concludeert de 70-jarige trainer. ,,Maar ik was het ook niet van plan. Je wil iets laten zien aan je spelers. En zij moeten laten zien dat ze voor hun positie in aanmerking komen. Je hebt een bepaalde opbouw naar een vast elftal, naar een groep van zestien, zeventien spelers waaruit je kiest. Spelers die zondag nog niet hun beste vorm lieten zien, moeten morgen meer laten zien. Er is geen reden tot onderschatting. We zijn zelf pas net met het systeem bezig en we moeten resultaat halen. De wil was er wel tegen Feyenoord, maar de uitvoering was niet helemaal goed.”

Utrecht