Volledig scherm
Suzan Veen (op archiefbeeld) zag haar ploeg verliezen. © Foto Ruud Voest

Schaerweijde faalt compleet na weer mislopen van promotie

PROMOTIEKLASSENa de 4-3 nederlaag bij kampioen Hurley lopen de hockeyers van Schaerweijde voor het derde jaar op rij promotie naar de hoofdklasse mis. Een regelrechte blamage van de ploeg van coach Suzan Veen.

Schaerweijde ambieert al jaren een stabiele hoofdklasser te worden, maar met een, voor promotieklasse-begrippen, flinke oorlogskas én een op papier kampioenswaardige ploeg slaagt coach Veen er wéér niet in om de Zeister promotieklasser naar het hoogste hockeyniveau te stuwen. Toch kreeg Veen onlangs een contractverlenging van één jaar, want de clubleiding is naar eigen zeggen nog niet klaar met bouwen.

Na de volgende mispeer staat de druk vol op de ketel van Schaerweijde, want met de komst van de Pakistaanse internationals Rizwan Muhammad (29) en Rashid Mehmood (31) komende zomer mag Schaerweijde zich met niets minder dan het kampioenschap tevredenstellen. Het aantrekken van het tweetal van Oranje-Rood is sowieso opmerkelijk. Enkele weken geleden liet bestuurslid tophockey Niek van Exel weten vooral in te zetten op talentvolle jeugdspelers.

Zalvende woorden sprak Schaerweijde in een potsierlijk persbericht over de ontwikkeling die de talenten kunnen maken aan de hand van de uitgerangeerde Pakistani, maar onder hoogspanning kiest de clubleiding toch voor grote namen voor de posities van linksachter en linksmidden. Door het verdampen van speeltijd stokt juist de ontwikkeling van talentvolle spelers.

Schaerweijde kwam bij Hurley via Dominic Aarts nog wel op voorsprong, maar moest snel in de achtervolging na de 2-1 vlak voor rust. Pieter-Jan Voerman repareerde de schade. In de slotminuut maakte Kenny Bain namens Hurley aan alle misplaatste hoop van Schaerweijde een einde.

Voordaan

De hockeyers van Voordaan zijn nog niet veilig in de promotieklasse na de 2-2 remise tegen Qui Vive. De ploeg van coach Peter Jonker heeft met nog één wedstrijd in het verschiet een voorsprong van twee punten op de rode streep. Aanvoerder Adriaan Stolk maakte met twee doelpunten een 0-2 achterstand goed.

Utrecht