Volledig scherm
Jeremey Moreno(links) van Excelsior Maassluis duelleert met Everton Pires Tavares van Spakenburg © BSR Agency

Spakenburg heeft linkerrijtje in zicht na overwinning

Spakenburg had gisteren aan één doelpunt genoeg om thuis af te rekenen met Excelsior Maassluis: 1-0.

Uit iets slechts kan blijkbaar toch ook iets moois voortkomen. Wie in die redenatie wilde geloven, moest gisteren naar Spakenburgs interim-trainer Chris de Graaf luisteren. Volgens hem had de nederlaag van ruim twee weken terug bij Scheveningen (5-0) ook positieve gevolgen gehad. Daarna herpakten de ‘Blauwen’ zich en wonnen ze achtereenvolgens van Katwijk en Excelsior Maassluis.

Door de recente zeges heeft Spakenburg weer iets van eigenwaarde terug. De ploeg stak zaterdag in de tweede divisie ook directe tegenstander Excelsior Maassluis voorbij en heeft het linkerrijtje in zicht.

Maar Spakenburg is nog niet waar het wil zijn, gezien de ambitie tot de top 3 te willen behoren. Eric Meijers, tussentijds overgekomen van derdedivisionist VVSB uit Noordwijkerhout, moet als nieuwe trainer die doelstelling gaan vormgeven. Hij zat zaterdag nog niet op de bank, maar bekeek het duel vanaf de tribune. De geboren Nijmegenaar zag Spakenburg in de achtste minuut via Vince Gino Dekker de score openen. Het leek de weg te openen naar een ruime zege van de thuisploeg. Daarvoor dienden zich voor rust voldoende kansen aan, maar Jordi Bitter en vooral Dekker verzuimden de score op te hogen. Zo bleef Excelsior Maassluis in de buurt en beleefde Spakenburg benauwde momenten.

Utrecht