Volledig scherm
Philip Meulenbroek (rechts) scoorde vier keer voor Kampong. © Hockeyshoot - Frank van der Leer

Sterk begin Kampong in play-offs dankzij vlammende Meulenbroek

Goed beginDe hockeyers van Kampong staan op matchpoint in de halve finale van de play-offs om de landstitel. Dankzij vier treffers van veteraan Philip Meulenbroek wonnen de Utrechters met 2-5 bij HGC.

Kampong kan dankzij de zege zaterdag de klus klaren in Utrecht. Het is alleen de vraag met welke spelers de ploeg van coach Alexander Cox aan de afslag verschijnt. Na de blessures van Robbert Kemperman, Lars Balk, Floris de Ridder (allen hamstring) en Jasper Luijkx (knie) vielen ook aanvoerder Sander de Wijn, Boet Phijffer en Bram van Battum geblesseerd uit.

Maar het was bovenal de avond van Philip Meulenbroek. De 31-jarige spits werd begin dit jaar uit zijn hockeypensioen gehaald en breekt sindsdien alleen maar nieuwe records. Het is een ode aan de eeuwige jeugd van Meulenbroek, die door zijn werk lang niet eens alle trainingen meedraait. Meulenbroek opende vlak voor het verstrijken van het eerste kwart de score. De spits tipte raak op de voorzet van Sjoerd de Wert, de andere teruggehaalde veteraan.

HGC had niet veel later een antwoord in huis via Maxime Plennevaux, nadat De Wijn al in de rust was achtergebleven met een hamstringblessure. Niet lang na de 1-1 van Plennevaux viel ook Phijffer uit.

Veerkracht

Kampong toonde aan over de benodigde veerkracht te beschikken. Bjorn Kellerman scoorde kiezelhard raak met zijn backhand, waarna Meulenbroek de hoofdrol opeiste en Kampong op 1-4 bracht. Na de 2-4 van Olivier van Tongeren ontbrandde het heilige vuur bij HGC, dat Meulenbroek behendig doofde met de 2-5.

De return is zaterdag om 16.00 uur in Utrecht.

Utrecht