Volledig scherm
PREMIUM
Jens van Doorn van SVL maakt het Montfoort doelman Jack Wilson lastig bij het uitverdedigen van Montfoort. © Ruud Voest

SVL verslaat Montfoort na venijnig slot, Jens van Doorn belangrijk

Het voetbal was niet groots, maar SVL klom door de benauwde 3-2 zege op Montfoort SV’19 wel naar de derde plaats in de eerste klasse. Met dank aan nieuwkomer Jens van Doorn, die in alle treffers een aandeel had.

Quote

Ik verloor in fasen ook veel de bal, maar ik stond wel drie keer op de juiste plek

Jens van Doorn

Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd sloeg Jens van Doorn toe. De pass van invaller Willem Baaij was perfect en oog in oog met Montfoort SV’19-doelman Jack Wilson prikte Van Doorn de bal in de verre hoek: 3-1. Wedstrijd gespeeld, zo leek het, maar een minuut later bracht invaller Denny van Loen met een fraaie boogbal het verschil terug tot één doelpunt. Dus was het vrouwen en kinderen eerst, in een streekderby waar het venijn ’m vooral in de staart zat en SVL de doelbestorming ternauwernood overleefde.

Goed was het niet in Langbroek, maar dat SVL opklom naar de derde plaats in de eerste klasse C is een vermelding waard. Niet groots voetballen - het laatste half uur voor rust was bij vlagen zelfs tenenkrommend - en toch winnen. Met dank ook aan Van Doorn, die behalve zijn doelpunt ook bij de andere twee treffers betrokken was.

Utrecht