Volledig scherm
Ton du Chatinier is klaar met de clubleiding van AFC. © ProShots

Ton du Chatinier stapt op bij AFC

Ton du Chatinier is niet langer trainer van de Amsterdamse voetbalvereniging AFC. Ondanks de overwinning op IJsselmeervogels (0-1) besloot de Utrechtse oefenmeester per direct op te stappen. Volgens Du Chatinier is de Amsterdamse clubleiding ‘huichelachtig’.

De voormalig trainer van FC Utrecht liet aan RTV Utrecht weten helemaal klaar te zijn met het gedrag van bepaalde mensen binnen AFC: ,,Die zogenaamde clubiconen van AFC, die zeggen het beste met de club voor te hebben. Die hebben niet één kettingzaag achterin de auto liggen, maar wel drie. Ik ben een Utrechts jochie. Prima als je kritiek hebt, maar zeg het me dan recht in mijn porem. En als ik ze er dan op aanspreek, ontkennen ze het glashard in m’n gezicht. Ik word doodziek van dat huichelachtige gedrag. Volgende week zit ik tegen GVVV niet op de bank.”

De Utrechter maakte onlangs al bekend zijn contract bij AFC niet te verlengen vanwege plannen om in Frankrijk te gaan wonen.

Tweede Divisie on Twitter

🎥 'Liever dat ze het recht in m'n gezicht zeggen, hier is het achterbaks' 😮 Hier het volledige, memorabele interview met Ton du Chatinier 👇 https://t.co/ZhrjqgTtK3

Utrecht