Volledig scherm
Rodney Ubbergen werd in blessuretijd de grote man aan de kant van DOVO. © Orange Pictures

Ubbergen redt DOVO

DERDE DIVISIEIn de derde divisie heeft DOVO vanmiddag gelijk gespeeld in Scheveningen. Gezien de stand op de ranglijst was de ploeg van Gert Kruys vooraf favoriet. De Veenendaalse ploeg stond maar liefst acht plekken hoger op de ranglijst dan SVV Scheveningen.

In de eerste helft leek er aanvankelijk ook geen vuiltje aan de lucht voor de Veenendalers. DOVO was de betere ploeg en had het spel grotendeels onder controle. Dat resulteerde echter niet in een kansenfestijn. Pas na een half uur spelen viel de eerste goal. Nadat Ariën Bakkenes in het strafschopgebied onderuit werd getrokken , mocht Leon Toonen namens DOVO de terecht gegeven penalty inschieten.

Vlak voor rust kreeg DOVO een tegenvaller te verwerken toen Scheveningen uit een counter de gelijkmaker maakte. Uit een counter werd de thuisploeg gevaarlijk en Mehmet Aldogan maakte oog in oog met doelman Rodney Ubbergen geen fout en zorgde voor een ruststand van 1-1.

Het was Scheveningen dat feller uit de kleedkamer kwam. Dat resulteerde na tien minuten in de tweede helft in de voorsprong voor de thuisclub. Na een hoekschop was het Samir El Moussaoui die hard in kon koppen.

DOVO ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg via Joshua Patrick een goede mogelijkheid. Zijn inzet strandde echter in schoonheid. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor DOVO. Marley Berkvens werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Joshua Patrick mocht vervolgens vanaf elf meter de tweede penalty van de middag nemen. Patrick faalde niet en de 2-2 stond op het scorebord.

In deze fase van de wedstrijd werd het spel onvriendelijker. Er werden meerdere overtredingen begaan, maar geen enkel moment dreigde het over de scheef te gaan. Van goed voetbal was nog weinig sprake.

Terwijl de blessuretijd op het punt van beginnen stond maakte DOVO-verdediger Bagdadi een domme overtreding in het zestien metergebied. Hierdoor kon Scheveningen-speler Tim Peters zich opmaken voor de derde penalty van deze wedstrijd. Echter, een curieuze redding van doelman Ubbergen voorkwam de treffer waardoor de stand op 2-2 bleef steken en DOVO opgelucht adem kon halen.

Utrecht