Volledig scherm
© BSR/Soccrates

Uitblinkende Laghmouchi stunt met GVVV tegen koploper AFC

Tweede divisieIn de tweede divisie heeft GVVV vanmiddag voor een stunt gezorgd door koploper AFC met 4-2 te verslaan.

Volledig scherm
Soufiane Lagmouchi heeft de 2-0 gemaakt © BSR/Soccrates

De ploeg van Niek Oosterlee schoot uit de startblokken en dan met name Soufiane Lagmouchi. De linkerspits schoot na 13 minuten een voorzet van Mohammed Bendadi achter AFC-doelman Patrick Zonneveld en vijf minuten later knalde hij van 18 meter bijzonder fraai raak, nadat Sherwin Grot de bal had teruggelegd. Amper drie minuten later brachten de bezoekers de spanning terug. Yordi Teijsse schoot op de paal, Matthijs Jesse tikte de rebound achter goalie Johan Jansen.

Daarna lieten de Veenendalers AFC de bal, maar zorgden ze zelf voor het gevaar. En opnieuw vestigde Laghmouchi de aandacht op zich, al lukte het hem niet om zijn derde en vierde treffer te maken. Simon Brouwer was tien minuten voor rust wel succesvol. Hij bracht uit een tikje terug van Grot van dichtbij het verschil weer op twee. Met die 3-1 voorsprong ging GVVV ook aan de thee.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar opnieuw van de thuisploeg, maar Laghmouchi en Bendadi schoten niet zuiver genoeg. Daarna moest de ploeg terug en kreeg Jansen op pogingen van de gebroeders Teijsse en Raily Ignacio de kans zijn kwaliteiten te tonen. Op een kopbal van Yordi Teijsse was hij echter kansloos: 3-2. Daarna was het alle hens aan dek voor GVVV, maar in blessuretijd maakte aanvoerder Roy Terschegget uit een strafschop ook nog de vierde treffer.

Utrecht