Utrecht gaat voor Vuelta-start in 2022
Utrecht verwelkomt volgend jaar graag alsnog de Ronde van Spanje. De Spaanse etappekoers zou vorig jaar in Utrecht beginnen, maar dat ging als gevolg van de coronapandemie niet door. De organisatie moest toen de route aanpassen en besloot de Vuelta helemaal in Spanje te houden.
Donderdag heeft de gemeenteraad van Utrecht opnieuw de ambitie uitgesproken de start van de Vuelta in 2022 te willen huisvesten. Dit tot grote vreugde van wethouder Klaas Verschuure: ,,Vandaag heeft Utrecht koers gezet in de goede richting. We kijken er naar uit om in 2022, rond de 900ste verjaardag van onze stad, de Vuelta te ontvangen en er een prachtig stadsfeest van te maken.” Hij heeft de gemeenteraad eerst wel moeten beloven dat de organisatie van dit evenement binnen budget blijft.
Of de stad ook echt de start krijgt, is nog niet duidelijk. Momenteel onderzoekt de Spaanse organisatie van de Vuelta wat de mogelijkheden zijn om alsnog de wielerwedstrijd in Nederland te laten beginnen. Vorig jaar zouden er drie etappes zijn over Nederlands grondgebied: een ploegentijdrit met start en finish bij de Jaarbeurs in Utrecht, een rit van Den Bosch naar Utrecht en een rit met start en finish in Breda.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Marlou Peeters over terugkeer FC Utrecht-vrouwen in eredivisie: ‘De komende maanden worden cruciaal’
-
Energierekening
Mariëlle woont in een oude boerderij: ‘Als het buiten vriest, kan het in huis 12 graden worden’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mariëlle van der Leest - Kieboom (68) uit Reek, Noord-Brabant. -
PREMIUM
Tim Grapendaal zweert bij kunstgras, Jori van de Merkt is juist geen fan: ‘Voetbal op gras is nostalgie’
-
PREMIUM
FC Breukelen-doelman Sem van Steenis traint mee bij Quick Boys: ‘Ik ben niet de langste, maar heb wel lef’
-
Wat is de beste e-reader? En hoeveel kost zo’n digitale bibliotheek? Check hier dé aanraders van dit moment
Een e-reader is een must-have voor boekenwurmen die weinig ruimte hebben om veel boeken te stapelen. Ook qua duurzaamheid (papier- en energieverbruik) kan zo'n toestel tellen. Expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers onderwierp verschillende e-readers aan een vergelijkingstest en tipt drie modellen, per budget en type gebruiker.
-
Belasting terugkrijgen met de middelingsregeling: zo werkt het
In plaats van belasting betálen, belasting terugkrijgen. Dat kan (soms) door gebruik te maken van de middelingsregeling. Daarbij bereken je het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar en betaal je vervolgens over het gemiddelde belasting. Hoe werkt dat en wat levert het op? -
-
-
Amin Younes terug bij FC Utrecht na ‘Het Moment’: ‘Ik was slachtoffer, dát is de situatie’
-
Silberbauer wil ‘energie’ zien tegen Feyenoord en koestert aanwezigheid Labyad