Utrechtse Singelloop prooi voor Kiplangat en Cherono

VideoOnder ideale loopomstandigheden heeft Davis Kiplangat uit Kenia de tien kilometerwedstrijd van de achtenzestigste editie van de Singelloop Utrecht op zijn naam geschreven. De Keniaan finishte na 27 minuten en 24 seconden. 

Emanuel Giniki Gisamoda uit Tanzania werd tweede, in een tijd van 27:37 minuten. Isaac Temoi Kipsang pakte de derde plek (27:40). Khalid Choukoud uit Den Haag werd negende en was daarmee de snelste Nederlander. Hij liep 28:48 minuten over tien kilometer, vier seconden boven zijn persoonlijk record. 

Volledig scherm
Davis Kiplangat komt over de finish. © Ruud Voest

Ondanks een valpartij was Eva Cherono uit Kenia de snelste dame, met een tijd van 31:17 minuten. Vlak na de start op de Maliebaan viel ze op de grond, maar gelukkig kon ze de race vervolgen. Sterker, ze liep een persoonlijk record. Vlak na de finish in het Wilhelminapark moest ze zich kort laten verzorgen door de EHBO: ze had schaafplekken op hand en knie, maar de schade viel uiteindelijk mee. Valentine Chepkwemoi Mate uit Kenia wist beslag te leggen op de tweede plek (32:20). Maureen Koster werd derde was daarmee de snelste Nederlandse: 33:53. 

Jeroen Bakker uit Utrecht won de vijf kilometer wedstrijd (15:30). In totaal deden bijna 11.000 hardlopers mee aan de Singelloop Utrecht, de oudste stratenloop van Nederland. 

Volledig scherm
© Ruud Voest
Volledig scherm
© Ruud Voest
Volledig scherm
© Ruud Voest

Utrecht