Volledig scherm
Mike van de Brink in actie voor UZSC tegen GZC DONK. © Beeldboot/Gertjan Kooij

UZSC speelt goed en plaatst zich voor de finale

PLAY OFFSDe waterpoloërs van UZSC moesten diep door het gaatje gaan om Widex/ GZC DONK, hun tegenstander in de halve finale te verslaan. Maar terwijl de ploeg van de Griekse coach Evangelos Pateros vrijdag in eigen huis nog op penalty’s van GZC DONK verloor, slaagde de Utrechtse ploeg er zaterdag in Gouda en vanavond in zwembad de Krommerijn wel in om haar Goudse tegenstander te verslaan. Door de 5-7 winst van zaterdag en de 7-5 overwinning van vanavond plaatste UZSC zich voor de finale om het landskampioenschap.

Het team van UZSC stoof vanavond uit de startblokken. Met twee prachtige doelpunten brachten Bram van den Bersselaar en Benjamin Hoepelman hun team op een 2-0 voorsprong. Arjan de Haas en Benjamin Hoepelman maakten daar even later zelfs nog 5-1 voor en zo had de Utrechtse ploeg in de tweede periode al een solide voorsprong opgebouwd.

Misschien kwam het door de solide verdediging van UZSC, maar de Utrechtse ploeg speelde met veel meer vechtlust en flair dan haar Goudse tegenstander. Met haar diepe zone en het goede keepen van Ruben Hoepelman haalde UZSC de angel uit de aanval van GZC DONK. In het begin van de vierde periode stond UZSC al met 7-2 voor en was de wedstrijd gespeeld. GZC DONK kwam nog wel terug tot 7-5, maar had geen kans meer om de winst naar zich toe te trekken

Utrecht